Egense gl.skole blev indviet 1882. Den lå på Ærtevej 1 på den samme grund som den oprindelige skole fra ca. 1840.

Egense ny skole blev indviet i 1908. Den lå på Højensvej 199.

Rantzausminde Skole blev opført i 1859. Bygningen indgår i dag i den nuværende Rantzausminde Efterskole på Efterskolevej. En forskole blev indviet samme sted i 1907.

En ny forskole i Rantzausminde blev indviet i 1958 og var i funktion frem til 1982. Den lå på Rantzausmindevej 172 i den nuværende børnehave.

I 1930erne kom der en ny skolelov, der fastlagde at børnene skulle gå i skole hver dag. Men i Egense fik man dispensation fra denne skolelov.

Egense Kommune købte i 1952 forsamlingshuset med henblik på at bygge en skole for alle sognets børn. Det blev dog ved tanken, og fra 1956 blev alle større skolebørn undervist i Svendborg og begyndte at gå i skole hver dag.

Forskolen i Egense blev nedlagt i 1964, og børnene blev overført til Rantzausminde Skole.
Børnene blev transporteret med bus fra Egense til Rantzausminde.

Den 20. august 1964 forsvandt den 7-årige pige Mona om morgenen på vej til skole ad Hvidkildevej. Hun blev fundet godt en måned senere i en affaldssæk i Nørresø. Drabet gjorde et stort indtryk på egnens beboere, og det blev derfor besluttet, at børnene skulle hentes i bus helt fra Hvidkilde.

Det blev Verner Nielsen, der fik opgaven med at køre skolebus om morgenen. Alle børn, der boede mere end to en halv kilometer fra skolen kunne komme med bussen.

I starten af 1980erne begyndte man byggeriet af den nye skole i Rantzausminde. Den blev bygget sammen med idrætshallen og er flere gange blevet udvidet.

Gå til toppen