Christian WiggersChristian Wiggers blev født på Lolland, men flyttede til Svendborg i ca. 1841 for at komme i lære hos en lokal maler. Lærerpladsen var dårlig, og det blev besluttet at han i stedet skulle i lære hos farver Kisbye. Her arbejdede Wiggers frem til 1855, hvor han havde sparet penge sammen til at han kunne købe Farvergården på Torvet.

Farvervirksomheden gik godt. I 1870 købte han et karteri og spinderi i Skattergade og to år senere byggede han en egentlig fabrik ved Torvet, Svendborg Klædefabrik. Hermed skabte han grundlaget for en af Svendborgs største og vigtigste industrivirksomheder.

I 1887 overdrog han ledelsen af sin virksomhed til sine sønner, Christian og Frederik, der begge var faguddannede i udlandet.

Wiggers nød sit otium i en nybygget villa på Sankt Jørgensvej med udsigt over Svendborgsund. Christian Wiggers var ikke den eneste Wiggers der kom til byen i midten af 1800-tallet også hans brødre Poul og Carl Wilhelm flyttede til Svendborg for at drive erhverv. Christian Wiggers døde 1906.

frederik wiggers     wiggers christian

Virksomheden tog navneforandring til Brdr. Wiggers og de yngre brødre Johan og Otto optoges i firmaet. Konfektionsfabrikken etableredes i 1906 og 

Søtøjsfabrikken Neptun i 1929.

 

I 1939 byggedes det, vi i dag kender, som Wiggers Gaard, der siden har dannet rammen om detailsalg af herretøj og erhvervsbeklædning - i mange år i samarbejde med Tøjexperten.

 

erik wiggersI 1924 blev Erik Bille Wiggers direktør for firmaet i 1970 overtog sønnen, Johan Bille Wiggers.

I 1990 blev forretningen afhændet til Palle Feder, hvorefter Johan Bille Wiggers koncentrerede sig om ejendomsfirmaet.

Martin Friis Hansen og Hanne Jensen, Svendborg Byhistoriske Arkiv, 2017

Gå til toppen