a_m_jacobsenI 1938 åbnede en 26-årig kvinde en kjoleforretning i Gerritsgade 9 i Svendborg. Hun var alt andet end velkommen i en mandsdomineret forretningsverden. Hun mødte hård modstand fra konkurrenterne, som bl.a. forsøgte at få leverandørerne til at boykotte hendes butik.
Anna Margrethe Jacobsen (1912-1998) gav ikke op – og Kjolehuset, som hun kaldte sin butik, eksisterede i 42 år.
Anna Margrethe Jacobsen blev født i Rudkøbing i en stor børneflok. Som purung blev hun ekspeditrice i en bagerforretning i Odense med en arbejdstid fra kl. 6 til 23.
Tidligt begyndte hun at drømme om sin egen forretning. Med 1000 kr. på bankbogen realiserede hun drømmen i 1938. Hun var alene om det hele: pyntning af vinduer, tilskæring og tilretning af kjoler, bogholderi og naturligvis betjening af kunderne.
Kjolehuset kom igennem besættelsestiden med mangel på tekstiler og efter krigen tog udviklingen af forretningen fart. I 1953 blev butikken udvidet. Indtil da var der kun solgt kjoler, bluser og nederdele, men nu tog Anna Margrethe Jacobsen også konfektion op.
I 1958 blev Kjolehuset igen udvidet og i 1960 blev der åbnet en filial i Rudkøbing og senere i Faaborg og Nyborg. Antallet af ansatte kom op på 50. Kunderne kom langvejs fra for at blive klædt til hverdag og fest.
 Anna Margrethe Jacobsen havde god sans for at følge med tidens modestrømninger og damernes ønsker til beklædning .  Der var indrettet en modesalon i Kjolehuset og modeopvisningerne trak fulde huse.
I 1970 begyndte Anna Margrethe Jacobsen at trappe ned og hendes søn, Ole Jacobsen, førte forretnigen videre.  I 1980 blev Kjolehuset lukket og dermed var  historien om en kvinde, der ville noget – og som ikke lod sig slå ud af modstand, sluttet.
Anna Margrethe Jacobsen var en spinkel kvinde og det skete ofte at sælgere og andre tog hende for ekspeditrice og spurgte efter chefen.
Anna Margrethe Jacobsen gjorde en stor indsats for Børnehjælpsdagen i Svendborg og var i en årrække formand for daginstitutionen Bellevedere.

Gå til toppen