Han blev betragtet som noget nær sindssyg, da han i 1953 åbnede en butik i Gerritsgade 23 i Svendborg. Peter Trock (1922-2000) solgte kunsthåndværk og brugskunst, og hans forretning var den første i provinsen, som slog sig på den slags.
Forretningen indeholdt også et galleri, hvor så store navne som bl.a. Heerup, Bille og Jorn udstillede.
I butikken blev der solgt alt fra japanske sutsko over dansk kunsthånd værk til indisk tøj, og den var kendt af høj og lav landet over.
Peter Trock oprettede også en lille thebod foruden for butikken. Her blev der fra tid til anden spillet folkemusik så det forslog. Ewald Thomsen håndterede violinen, harmonika Egon, Hermann med trommen, Ole Perletand, Frode Veddinge og andre spillede – og så var der for alvor fest i gaden.
Peter Trock var blandt initiativtagerne til filmklubben BaggårdsBiffen og andre kulturtiltag.
Peter Trock lukkede butikken i 1980. Centraliseringen var med til at gøre livet svært for de små forretninger, der ikke kunne købe varer i samme kvanta som stormagasinerne og derfor ikke kunne konkurrere. Han følte, at han ikke mere kunne holde den kvalitet i sit udbud, som han gerne ville.
Som pensionist læste Peter Trock kunsthistorie på Odense Universitet og han var en særdeles aktiv og engageret kraft i Svendborg Amts Kunstforening, SAK.
Peter Trock var født i Odense og blev uddannet isenkræmmer, men han følte ikke det lige var en hylde, hvor han passede. Derfor slog han sig ned i Svendborg, hvor han havde holdt mange ferier i sin barndom, og åbnede butikken i Gerritsgade.
Ved hans død i januar 2000 skrev Marianne Kjær en nekrolog i Fyns Amts Avis. Her hed det bl.a.
”Den elegante ridder af musik, kunst og hvad der ellers gør livet lidt lettere at leve vil blive savnet. Manden med de stærke, milde øjne og skarpe meninger. Senest som frontkæmper i Ældre Sagens aktive C-hold.”